lunes, 29 de abril de 2013

Orbea Monegros 2013



Se confirma el refran, “el hombre es el único animal que tropieza dos veces con la misma piedra”.
Desprès de l’experiència de l’any passat enguany tornàvem 4 Montbikers a la cita de Monegros, Jordi Martí, Xavi Agut, Iban Salvan i Llorenç Tomas.


Arribem a Sariñena sobre les 10 del matí i desprès de fer algun recorte a la Guardia Civil aparquem molt prop de l’arc de sortida, agafem dorsals i ja es comença a viure l’ambient de Monegros, gent, gent i mes gent. Probablement l’èxit de Monegros està en ser una prova de resistència, llarga de 115 kms però sense dificultat tècnica i apta per a tothom el qual es reflexa amb les classificacions que desde el primer fins a l’últim classificat hi poden haver mes de 5 hores de diferència.

A la 13’30h donen el tret de sortida i uns 5 minuts desprès de sortir els primers ens posem en marxa.
Nomès arrancar ja perdem de vista a Iban, com es habitual en ell posa la directa i ja no el veurem fins a meta. Xavi, Jordi i yo anem cremant kms, fins que Jordi té un enganxada en un biker i es queda averiat, finalment té que abandonar al km11, una llàstima.
Xavi i yo anem rodant practicament junts durant tot el dia, ara un més avant l’altre més atràs, fins al km 85 a cop de vista un de l’altre. Sempre es comenta que a la zona es molt famòs el Cierzo, pues si, aquest any l’hem conegut i ens a acompanyat durant tot el dia, cosa que ha fet la prova mes dura.

A Monegros tens temps de tot, desde amargar-te a un pelotón a chupar roda, sentir-te bé i anar tirant a velocitats altes o notar-te xoofff i veure com repechos petits se’t fan eternos i no ets capaç de pujar a una bona velocitat. A mi personalment sort de la “xispa de la vida” que a l’avituallament del km 83 en dos llaunes de pepsi estava com a nou.


Quan al compta kilòmetres mires i veus que ja portes sobre 100 kms, saps que això està a la saca, que Monegros i tot lo que l’envolta no ha pogut en tu, que queda poc de patir i comences a sentir la satisfacció d’arribar a meta.

Finalment els tres acabem per baix de les 6 hores, cosa que personalment era el meu objectiu.

Temps neto.-
Iban Salvan 5:27:43
Xavi Agut 5:45:54
Llorenç Tomas 5:49:19


Per acabar felicitar a tota la gent que fa possible la prova, ja que veient els errors de l’any passat enguany han sabut corregir-los. 

(Llorenç)

No hay comentarios:

Publicar un comentario