lunes, 27 de enero de 2014

Paüls -Tossal d'Engrillo i Sant Roc

Després d'una bona cursa com la Pica, cal tornar als orígens, i què millor que recuperar una sortida que feia tres temporades que no fèiem, culpa meva, ja ho sé, però no recordava ja perquè no la fèiem, i quasi que em pego cops de cap a Sant Roc de penitència per tardar tant a tornar.





La ruta, pujada al Tossal d'Engrillo per dirigir-mos a la Gilaberta, creuetes i vacarissal, coll de l'Avenc i avall fins Sant Roc. 



Bona ruta i bona penya la que ens reunim, 11 bikers que després d'anar recollint personal fem cap a Paüls per emprendre la sortida cap a les 8:30 del matí, dia ventós que fa abandonar als bitemeros i gent de la Terra Alta que també havien de venir a fer la ruta.




Nosaltres, segurament, per més insensats tirem amunt, la pujada fins a la Refoia i la bassa del Montsagre es fa prou bé, el vent empipa, però no arriba a ser insuportable, tot i això, no podem parar ni a fer la foto a la bassa. La pujada fins al Tossal i entrada a la primera senda és infernal i el vent ja no molesta, sinó que ens tira enterra, a la mínima descompensació.





Arribem a la font i Coll de la Gilaberta i cop trobat un lloc per parar, esmorzem rapidet, per continuar amb la part dura de la ruta Creuetes i fins al Coll de l'Avenc amb la bicicleta més trams al costat que ciclables, alguns més que altres, però això ja se sap jajajaja.



Allí, més o menys, recordo un dels motius perquè no tornàvem, la mitja o més d'hora que arrosseguem la bici m'ho recorda, quina pujadeta, i que l'ultima vegada de les ventades i la nevada no vam poder fer molta part de la senda de baixada i ens vam quedar emboscats.



Ara la cosa ha canviat, i la baixada està impressionant, ràpida amb molta pinassa... com ens agrada jajaja i a full, corbes revirades i algun puntet que es fa tècnic per la velocitat. Destacar la nova maquineta de Verdú, que allí es troba en la seva salsa, el guru (ja sabeu de qui parlem ;) )destalonant i tot per seguir el ritme, molt de crit jabalinero i altres sons estranys que se senten en aquestes contrades jajaja.





Per rematar la sortida, remuntem un cop arribats a Sant Roc en cerca de l'última senda fins al poble, cerveseta i xarrada de rigor, per comentar les sensacions, materials i aquestes converses tan avorrides de bikers jajajaja.





Si xalem!!! El diumenge a Godall que farem un especial... atents els de la secció al watchapp



(Nando)

No hay comentarios:

Publicar un comentario